Elk van deze soorten heeft z'n eigen kenmerken. Zo is marmer meestal wat egaler van structuur en makkelijker te schuren dan graniet. Hoewel graniet weer veel harder is en minder gauw slijtage vertoont. Het is dus van belang voor u een natuursteen vloer gaat uit zoeken u aangeeft hoe u het gebruikt, bijvoorbeeld de badkamer, huiskamer, begane grond, appartement, kantoor of andere openbare gelegenheid. Voor intensief gebruik adviseren wij graniet of leisteen.

Door dat natuursteen uit de natuur komt en ieder stuk uniek is, geven we u de mogelijkheid om de krat zelf uit te zoeken. Belangrijk is het om iedere tegel afzonderlijk te zien vanwege de unieke structuur, dit om eventuele teleurstelling na bezorging te voorkomen. U krijgt dus de mogelijkheid om deze partij van te voren te bekijken. Het enige wat u moet doen is een aanvraag indienen. En we maken een afspraak wanneer u kunt kijken en uitzoeken wat u wilt hebben. En u komt op de afgesproken tijd bij de groothandel zelf kijken en uitzoeken.

Natuursteen het woord zegt het al, is steen wat wordt gewonnen uit de natuur. Grote blokken worden uit een berg gezaagd waarna deze worden verwerkt in grote zaag fabrieken. Elke soort steen is nogmaals uniek, heeft een eigen structuur kleurschakering en e.v.t. insluitsels. Als u kiest voor natuursteen kiest u iets voor uw leven. Het voordeel van natuursteen is dat u het kan behandelen zodat het weer als nieuw is. Hierover zullen we u in het onderwerp onderhoud verder informeren.